JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM, SOCZEWICĄ I BATATAMI (SELER, ŚMIETANA)– 200-300 ml
JAJKO W SOSIE MUSZTARDOWYM (JAJKO, GLUTEN, ŚMIETANA, GORCZYCA, MASŁO) – 70-100 g
ZIEMNIAKI (MLEKO) – 130-200 g
MARCHEWKA GOTOWANA (MASŁO)– 75-100 g
KOMPOT MALINOWY – 150-200 ml
WTOREK
ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (SELER, ŚMIETANA, MASŁO, SER ŻÓŁTY, JAJKO)– 200-300 ml
KOTLET SCHABOWY ( GLUTEN, JAJKO)– 70-100 g
ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g
MIZERIA Z OGÓRKA ŚWIEŻEGO (ŚMIETANA)– 75-100 g
KOMPOT MALINOWY – 150-200 ml
ŚRODA
ZUPA Z PIECZAREK Z ZIEMNIAKAMI (SELER, ŚMIETANA – 200-300 ml
PULPETY DROBIOWE ( GLUTEN, JAJKO)– 70-100 g
KASZA BULGUR ( GLUTEN)– 80-120 g
KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ (GLUTEN, MASŁO)– 75-100 g
KOMPOT JEŻYNOWY – 150-200 ml
CZWARTEK
ZUPA KREM Z BROKUŁÓW Z MAKARONEM (SELER, ŚMIETANA, GLUTEN, JAJKO)– 200-300 ml
GULASZ WIEPRZOWY ( GLUTEN)– 70-100 g
ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g
BURACZKI ZASMAŻANE (MASŁO, GLUTEN)– 75-100 g
KOMPOT ŚLIWKOWY – 150-200 ml
PIĄTEK
ZUPA JARZYNOWA (SELER, ŚMIETANA)– 200-300 ml
PIEROGI Z ŁOSOSIEM ( GLUTEN, JAJKO, ŁOSOŚ)– 120-180 g
ŚLIWKI – 80 g
WODA Z CYTRYNĄ – 150-200 ml
PONIEDZIAŁEK
BARSZCZ UKRAIŃSKI (SELER, ŚMIETANA)– 200-300 ml
MAKARON ZAPIEKANY Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM ( GLUTEN, JAJKO)– 150-220 g
GRUSZKA – 100 g
WODA Z CYTRYNĄ – 150-200 ml
WTOREK
KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI (SELER, GLUTEN)– 200-300 ml
SCHAB PIECZONY ( GLUTEN)– 70-100 g
ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ- 75-100 g
KOMPOT MALINOWY – 150-200 ml
ŚRODA
ZUPA POROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI (SELER, ŚMIETANA – 200-300 ml
RISOTTO Z WARZYWAMI (SELER)– 120-180 g
RYŻ – 60-100 g
KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH – 150-200 ml
CZWARTEK
ŻUREK Z JAJKIEM (SELER, GLUTEN, ŚMIETANA, JAJKO)– 200-300 ml
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ ( GLUTEN, JAJKO)– 130-180 g
ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g
KOMPOT TRUSKAWKOWY – 150-200 ml
PIĄTEK
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ (SELER, ŚMIETANA)– 200-300 ml
DORSZ SMAŻONY(GLUTEN, DORSZ)– 60-90 g
ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY – 75-100 g
KOMPOT ŚLIWKOWY – 150-200 ml